Руското външно министерство заяви във вторник, че няма основания за удължаване

...
Руското външно министерство заяви във вторник, че няма основания за удължаване
Коментари Харесай

Край! Русия реши за зърнената сделка

Руското външно министерство съобщи във вторник, че няма учредения за удължение на Черноморската самодейност за зърно, която изтича на 17 юли, макар сегашната позиция на Запада и мълчанието на Организация на обединените нации.

Министерството показва, че висши чиновници на Организация на обединените нации пазят мълчание по два детайла, които са  " неуместни "  за организацията - взривяването на амонякопровода Толиати-Одеса и безплатните доставки на съветски минерални торове за най-бедните страни. В същото време Западът очевидно декларира, че няма да има намаляване в границите на антируските наказания, в това число за храни и торове.
-->
Русия разгласи удължаването на Черноморската самодейност за зърно на 18 март, с дълготрайност 60 дни до 17 юли. Външният министър Сергей Лавров обаче на 30 юни съобщи, че не вижда никакво съображение за удължаването на споразуменията.

Руското външно министерство отбелязва, че Русия поставя всички нужни старания, с цел да подсигурява, че всички кораби, участващи в договорката за зърно, ще изпълнят своята задача и ще изоставен Черно море до 17 юли.

" Руската страна продължава да се отнася добросъвестно и отговорно към отговорностите си като страна по съглашението и поставя нужните старания при прецизно съблюдаване на разпоредбите на процедурата, тъй че всички кораби, участващи в него, да могат да изпълнят сполучливо своята задача и да изоставен Черно море преди приключване на периода му. Известно е, че меморандумът Русия - Организация на обединените нации е създаден за три години и не изисква специфични решения за подновяването му ", споделиха от министерството, съобщи news.bg.

Освен това, министерството отбелязва пропагандната интензивност на западните страни, Украйна и секретариата на Организация на обединените нации преди приключването на договорката. Въпреки че след една година от подписването на Истанбулските съглашения няма подозрения във връзка с филантропичната устременост на Черноморската самодейност, причините към момента се употребяват за да се навреди на Русия. Министерството акцентира, че противозаконните едностранни наказания, наложени от западния свят против Русия, не засягат храните и торовете.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР